Bohemian shoot

Some of the best memories are made in bare feet

18 – april – 2019

Bohemian shoot

Mijn aller eerste shoot met onbekende. In deze blog neem ik jullie mee naar hoe ik mijn eerste shoot heb ervaren en de uitleg van een styled shoot. Inmiddels is het al weer een paar jaar geleden dat ik mijn aller eerste shoot heb gedaan zonder bekenden. Ik had mij aangemeld bij een styled shoot facebook groep.

Wat is een styled shoot. Dit houd in dat je een fake bruiloft organiseert en daar dieper op in zoomt. Je hebt hierbij tijd om de foto’s te schieten waar je normaal gesproken op een bruiloft geen tijd voor hebt. Of dingen uit proberen die je graag zou willen doen zonder dat het uit maakt of het nu geslaagd is ja of nee. Wat het handige is aan een styled shoot is dat je portfolio foto’s hebt. Deze kan je gebruiken voor sociaal media. Heel handig voor een beginner zoals wij van Lots of Love styling toen der tijd. Er is een voorwaarde waarop je de foto’s van de shoot mag gebruiken. Je moet vermelden wie er hebben mee gedaan met de shoot. Dit kan je doen door ze in de foto’s te taggen of onder de foto de leveranciers plaatsen. Zo promoot je je collega’s en maken zij reclame voor jou.

Bij die styled shoot Facebook groep  kon je een shoot opperen en kon je aangeven welke mensen je nog zocht voor je shoot. Zo had ik mij aangemeld voor deze shoot. Een bohemian shoot in de Soester duinen.

Het was allemaal een beetje onwennig. Maar het was een start van het begin van het bedrijf Lots of Love styling. Ik kwam aan met een auto vol met spullen en geen idee hoe en wat een styled shoot werkte. Er is mij het een en ander uitgelegd via de mail en whatsapp.  Daar stonden we dan midden in de duinen met tassen vol met tapijtjes, borden en bestek en boomstammen. En we konden beginnen met het stylen van de picknicktafel. Ondertussen hebben de meiden een tapijtje mee genomen om te gebruiken voor de flat lays. Ook wel detail foto’s maken van ringen, kaarten en gelofte boekjes en andere kleine dingen die bij een bruiloft horen.

Ondertussen was Mooijeboel de ceremoniële setting aan het neer zetten.
Met een backdrop met macramé en prachtige bloemstukken en een schitterend lang tapijt. Bij een ceremoniële setting kan de ceremonie worden gehouden.
Daarbij kunnen ringen gewisseld worden en geloftes uitgesproken worden.

Tijdens het stylen waren gingen de fotograven op pad met het koppel. Ze zijn de duinen in gegaan om prachtige foto’s te maken. Net als op een echte bruiloft. Ze hebben vele mooie plekken van de locatie gebruikt in deze shoot, zoals het bos of de duinen. En leuk dat daar leuke settingen zijn neer gezet.

Alle leveranciers hebben mooi werk geleverd, waardoor het plaatje compleet gemaakt werd. Alles paste perfect bij elkaar. Dat zie je ook terug in de foto’s.

Leveranciers van de shoot:
Fotograaf:​ Mint en Bloos
Fotograaf: Beyoutiful
Videograaf:​ Carolien te Wierik
Styling: Lots of Love Styling
Backdrop:​ ​Mooi.je.boel
Bloemist:​ Konings Bloemen
MUAH:​ Beyoutiful
Trouwjurk:​ Modern Romance Bridal
Sieraden:​ Charlotte Wooning
Stationery:​ Studio Ilonca
Taart:​ De Heerlijke Taart
Modellen: Jascha Polemountains & Dennis Janssen