Soul Survivor Festival

Worship, teaching & ministry

28 april t/m 2 mei  2023

Soul Survivor Festival

Begin het jaar kreeg ik een berichtje met de vraag of ik wilde mee helpen bij het Soul Survivor Festival. Ik wist nog niet zo goed wat mijn rol zou zijn. Wat ik voor ze kon betekenen. Zou ik helpen bij het opbouwen, meedenken over decoratie, of misschien iets anders ?

Om meer duidelijkheid te krijgen, planden we al snel een afspraak waarin we de doelstellingen en verwachtingen van mijn hulp bespraken. Ik ontmoette Sharon en William, twee gepassioneerde organisatoren en sprekers op het Soul Survivor Festival. Het was meteen duidelijk dat ze een sterke visie hadden voor het festival, en ik was blij om deel uit te maken van het team dat hun visie tot leven zou brengen.

Tijdens ons gesprek stelden Sharon en William mij allerlei vragen, nieuwsgierig naar mijn ideeën en suggesties om het festival nog leuker en beter aan te kleden. We deelde onze passie voor het creëren van een warme en huiselijke sfeer, een plek waar mensen samen konden komen. Na ons inspirerende gesprek met Sharon en William begonnen we vol enthousiasme aan de voorbereidingen voor het Soul Survivor Festival. Het was tijd om onze gezamenlijke droom werkelijkheid te laten worden.

Waar staat Soul Survivor voor.
Soul Survivor inspireert en activeert jongeren om Jezus te ontmoeten, Hem te volgen en delen.
Door plekken (evenementen en communities) te creëren waar jongeren God zelf ervaren en ontmoeten. Bij Soul Survivor worden jongeren getraind en aangemoedigd om talenten te ontwikkelen en identiteit te vormen.
Dit doen ze door worship/ teaching/ ministry.

Het festival
Met vol enthousiasme en een duidelijk plan begonnen Joanne en ik aan de opbouw van de festivallocatie. Joanne, een ontzettend creatieve en vriendelijke meid, deelde mijn passie voor het crieëren van een warmtelijke sfeer.

We begonnnen met het inrichten van de Plaza, de centrale plek waar mensen samenkwamen om te genieten van een drankje, bij te praten en onvergetelijke gesprekken te voeren. We plaatsten de pallets die waren binnengekomen en zorgde voor comfortabele zitplaatsen met behulp van palletkussens. Om de sfeer te versterken, hingen we doeken en lampionnen op.

Daarna gingen we aan de slag met het creëren van gezellige zithoeken. We arrangeerde de geleverde banken op strategische plaatsen en voegde kasten toe, gevuld met boeken. Elk detail werd zorgvuldig overwogen om de tent een prachtig en uitnodigend gevoel te geven.

Terwijl Joanne en ik de laatste puntjes op de i zetten, hingen we kleurrijke vlaggetjes op door de hele tent, die vrolijk wapperden in de voorjaarsbries. Kunstplanten en vazen met elegante pampasgrassen voegden een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan de ruimte. Een van de meest sprankelende elementen van de festivallocatie waren de schitterende love letters. Ze waren strategisch geplaatst, waardoor ze een romantische en warme sfeer toevoegden. Hun zachte gloed trok de aandacht en nodigde festivalgangers uit om naar de Celebration tent te gaan.

Eindelijk brak de langverwachte dag aan: het Soul Survivor Festival kwam tot leven. De eerste tenten werden buiten opgezet en de zon straalde boven ons uit en de lucht was gevuld met opwinding en verwachting. Terwijl de festivalgangers de locatie binnenstroomden, werden ze begroet door de warme atmosfeer die we met liefde hadden gecreëerd.

De mensen nestelden zich in de zithoeken, omringd door kunstzinnige decoraties en knusse palletkussens. De plaza werd een ontmoetingsplek waar vriendschappen werden gesmeed en de verhalen over het geloof gedeeld werden. De hele festivallocatie ademde de visie en passie die we besproken hadden. Het was een plek waar mensen zich konden onderdompelen in een unieke ervaring, omringd door de heilige geest, warmte en inspratie.

Naarmate het festival tot zijn einde kwam, overheerste er een gevoel van voldoening en trots. Samen met Sharon, William, Joanne en het hele team hadden we een droom werkelijkheid gemaakt. Het Soul Survivor Festival had een blijvende indruk achtergelaten bij iedereen die het had bezocht.

Terwijl ik terugkijk op deze bijzondere week, koester ik de herinnering aan ons avontuur vol creatititeit, samenwerking en nieuwe vriendschappen. Het Soul Survivor Festival zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben, omdat ik mocht bijdragen aan een evenement dat mensen heeft samengebracht en hen heeft laten genieten van de muziek en de verbinding van de heilige geest en het geloof in God.

Die gezellige warme sfeer zie je ook terug in de foto’s.
Benieuwd naar de verdere visie van Soul Survivor en het volgende event bekijk dan de volgende link.

Link van de website van Soul Survivor:
https://landing.soulsurvivor.nl/navigation__logo-link

Fotograven:
– Bert Vonk
– Jorina Peele
– Loïs Vorsterman van Oijen

Hierbij een filmpje wie Soul Survivor is waar Soul Survivor voor staat.