Zomerfair stichting Obed

Samen geld ophalen voor het goede doel

1 juli 2023

Zomerfair stichting Obed

Begin het jaar kreeg ik een berichtje met de vraag of ik wilde mee helpen bij het Zomerfair bij Kasteel Vosbergen in Heerde. De vraag werd gesteld of ik leuk zou vinden om te helpen met de aankleding van het terrein. Ik wist nog niet zo goed wat er allemaal bij zou komen kijken. Wat ik voor ze kon betekenen. Zou het alleen kleedjes zijn of ook vlaggetjes of zou het groter zijn dan dat ?

Om meer duidelijkheid te krijgen, planden we al snel een afspraak waarin we de doelstellingen en verwachtingen van mijn hulp bespraken. Ik sprak Daan en Anne-Marie, twee gepassioneerde organisatoren en ondermeer onderdeel bestuur van stichting Obed. Het was meteen duidelijk dat ze een sterke visie hadden voor het festival, en ik was blij om deel uit te maken van het team dat hun visie tot leven zou brengen.

Tijdens ons gesprek vertelde Daan en Anne-Marie mij wat er allemaal op de zomerfair te beleven zou zijn. Ook waren ze nieuwsgierig naar mijn ideeën en suggesties om het fair aan te kleden. We deelde onze ideeën voor het creëren van een warme en gezellige sfeer, een plek waar mensen samen konden komen. Na ons inspirerende gesprek met Daan en Anne-Marie begonnen we vol enthousiasme aan de voorbereidingen voor het zomerfair. Het was tijd om onze gezamenlijke droom werkelijkheid te laten worden.

Waar staat stichting Obed voor.
Stichting Obed is opgericht in het voorjaar van 2014 met als doel een gezinshuis te realiseren in Ghimbav, Roemenië. Uiteindelijk is de wens hier circa 6-8 verlaten kinderen op te vangen in een gezinssituatie. Op dit moment zijn drie kinderen permanent opgenomen in dit gezinshuis, daarnaast wordt een kind gedurende de weekenden opgevangen.

Met het gezinshuis hopen we een inspiratie te zijn voor de omgeving om ook verlaten kinderen in gezinnen op te nemen. Zo kunnen meer kinderen ervaren hoe het is om in een liefdevol gezin op te groeien.

De zomerfair
Met vol enthousiasme en een duidelijk plan begon ik aan de opbouw van de fairlocatie. Helaas begonnen we een week voor het event met slecht nieuws een onverwachte uitdaging: een aanhoudende regen die bijna de hele dag aanhield. Ondanks de tegenslag van het slechte weer, lieten we ons niet ontmoetingen. Een aantal dingen moesten we helaas skippen. Maar in plaatst van te blijven mopperen over de regen haalde we om een doos met vrolijke gekleurde vlaggetjes tevoorschijn en hingen we ze op in de tent van Heel Heerde bakt. De vlaggetjes brachten een gevoel van vreugde en feestelijkheid, waardoor de sombere stemming van het weer al snel veranderde.

Nadat we de vlaggetjes hadden opgehangen begonnen met het inrichten van de tent van Heel Heerde bakt, het event op de fair waar de eerste aandacht om draaide. We vulde de vaasjes met water en de bloemen die binnengekomen waren. Deze zouden later op de avond op de tafels komen te staan tijdens de diner en de veiling. Ook hebben we 3 zuilen geplaatst, de eerste was gevuld met een mooie kan met bloemen op de 2de stond een mooie weegschaal en de laatste en de kleinste stonden twee windlichten. Bij heel Heerde bakt konden mensen zich opgeven om mee te bakken voor het goede doel. Ze moesten thuis alles voorbereiden. In de tent heb je dan nog 60 minuten de tijd om je taart op te bouwen en te decoreren. Onder toeziend oog van publiek en juryleden. Ondermeer de banketbakker van Kamphorst was aanwezig en Zineb El Moudden van Heel Holland bakt.

De markt

Op het veld waren er activiteiten voor zowel jong als oud. Er stonden meerdere kramen deze verschilde van een vintage producen tot lego. Ook was er een kinderweide met kleedjes waarop items verkocht werden. Als activiteit was er modeshows van Roos Fashion, verder kon je foto’s laten maken bij het kasteel door Tera Zomer photography. Mocht je op de fair zin hebben in een snack dan kon je terecht bij een pannenkoeken kraam of hamburger kraam. Je kon je diner afsluiten met een lekker verfrissend ijsje.

De fietstocht.

Rianne, een vrouw met een groot hart voor kinderen. Besloot om net als haar man een fietstocht te doen. Samen met een team van enthousiaste fietsers ging ze de uitdaging aan om 400 kilometer te fietsen in de prachtige omgeving van Heerde. De fietsers waren vastberaden om hun doel te bereiken en lieten zich niet ontmoedigen door de afstand en het wisselvallige weer. Ze zetten zich volledig in en stapten op hun fietsen en begonnen aan hun avontuurlijke tocht. Na een dag van vastberadenheid en doorzettingsvermogen, naderde het team eindelijk hun eindbestemming: Kasteel Vosbergen in Heerde. Een sprookjesachtige plek verborgen in de prachtige bossen van Heerde. Het kasteel was als een magneet die hen naar hun welverdiende triomf trok. De aankomst van Rianne en haar team bij Kasteel Vosbergen werd groots gevierd. Hun prestatie werd begroet met luid applaus en gejoeld van supporters en vrienden die hen stonden op te wachten. De blijdschap en voldoening straalden van hun gezichten af terwijl ze met trots hun fietsen tot stilstand brachten. Maar het feestelijke onthaal was niet alleen om de prestatie van het fietsen te vieren. Het moment van de waarheid was aangebroken, en het bedrag dat ze hadden opgehaald voor het gezinshuis werd onthuld: een verbluffende €9100,-. Dit geld zou het gezinshuis helpen om de kinderen een warme en liefdevolle thuis te bieden, vol mogelijkheden en steun.

De veiling.

Als de zon onderging, veranderde Kasteel Vosbergen in een betoverend decor voor een avond vol culinaire hoogstandjes en het steunen van het goede doel. Het walking diner ws een unieke ervaring, waarbij gasten konden genieten van een verrukkelijke vijfgangen diner op deze prachtige locatie. De avond begon met een warm welkom, waar gasten werden verwelkomd met een drankje en een sprankelende sfeer. Het diner begon met een reeks overheerlijke amuses, gevolgd door verschillende verfijnde gangen. Elk gerecht was met liefde bereid en zorgvuldig gepresenteerd, een waar feest voor de smaakpapillen. Na het diner nam de veiling een centrale plek in. Unieke en bijzondere items werden geveild om geld op te halen voor Stichting Obed. Gasten konden meebieden op uitjes in en om Kasteel Vosbergen, en andere waardevolle objecten. De opbrengsten zouden bijdragen aan het verbouwing van het gezinshuis in Roemenië. Terwijl de veiling in volle gang was, vulde de lucht zich met klanken van The Ineloquent, een Roemeense band die live muziek verzorgde. De melodieën vulde de ruimte met warmte en emotie, en creëerde een warme sfeer die de avond nog specialer maakte. De avond vloog voorbij, gevuld met lachende gezichten, gezelligheid en een gevoel van saamhorigheid. Het samenkomen van mensen die genoten van de culinaire traktaties zich lieten inspireren door de veilingitems en werden meegesleept door de muziek maakte het een onvergetelijke avond.

Na een avond vol evenementen en gedenkwaardige momenten, was het tijd om de balans op te maken. Ondanks het uitdagende weer dat ons soms parten speelde, hadden we ons best gedaan om onze visie tot leven te brengen en onze doelen te bereiken.

Toen we eindelijk de opbrengst van de hele zomerfair te horen kregen, werden we overweldigd door de uitkomst. Het was een bedrag dat we nooit voor ogen hadden gehad, een bewijs van de immense steun en liefde van de gemeenschap. Het toonde aan dat onze inspanningen niet alleen gewaardeerd werden, maar ook dat we samen iets bijzonders hadden bereikt.

De warme en gezellige sfeer is te zien in de foto’s van de zomerfair op Kasteel Vosbergen. We zijn blij dat de beelden de momenten en ervaringen hebben vastgelegd die we samen hebben gecreëerd. Als je meer wilt ontdekken over de verdere visie en activiteiten van Stichting Obed, nodigen we je uit om de volgende link te bekijken. Hier kun je meer te weten komen over hun belangrijke missie, projecten en hoe je kunt bijdragen aan hun waardevolle werk.

Link van de website van stichting Obed:
https://stichtingobed.nl

Fotograaf:
– Benno Wonink